دربارۀ رأیگیری مخفی
لئون تروتسکی / برگردان: آرام نوبخت
دربارۀ مسألۀ رأیگیری مخفی تا جایی که به خاطر میآورم به روشنی در نامهام بیان شد. {رأیگیری مخفی} باید ابتدا در حزب، سپس در اتحادیههای کارگری و پس از این، بنا به نتایج بهدستآمده، در شوراها به کاربسته شود. رأیگیری علنی از آن رو معرفی شد که بتوان دشمن را بهواسطۀ فشار افکار عمومیِ کارگران و مهمتر از همه پیشتازِ آن در مُشت گرفت. اما در حال حاضر بوروکراسی حزبی دارد از این ابزار علیه تودههای درون حزب و اتحادیهها بهره میبرد و آن را به ضدّ تودۀ کارگران به طور اعم تبدیل میکند. به یُمن واقعیت زیر به روشنی میتوانیم ببینیم که امور به کجا انجامیدهاند:
در شُمار کاملی از مناطق، تودههای حزب به مدت یک، دو یا سه سال میدانستند که در رأس کمیتۀ محلی حزب و کمیتۀ اجرایی شوراهای محلی، ماجراجویان و عناصر پیمانشکن و خائنین آینده یافت میشوند؛ این را میدانستند، اما سکوت کردند. نظر به چنین وضعیتی است که رأیگیری مخفی نخستین شرط ضروری برای استقرار دوبارۀ دمکراسی درونحزبی است.
در اتحادیهها کنترل باید از خلال سازمانهای منحصراً متشکل از کارگران صنعتی و مهمترین مراکز سیاسی و آموزشدیدهترین
لازم به گفتن نیست که ما از اَشکال دمکراسی یک بُت نمیسازیم. محافظت از دیکتاتوری {پرولتاریا}، تمامی دیگر ملاحظات را تحتالشعاع قرار میدهد. اما دیکتاتوری از دو سو تهدید میشود: از بیرون بهوسیلۀ ضدّ انقلابی که آشکارا جولان میدهد (سوسیال رِوُلوسیونریسم،
۲۷ فوریۀ ۱۹۲۹