اوراق پاناما: اعتراض هنگ کنگ

زمان تقریبی مطالعه متن ۲ دقیقه
گزارشگران «اقدام سوسیالیستی» (کمیتۀ انترناسیونال کارگری در هنگ کنگ)برگردان: آرام نوبخت

روز سه شنبه، ۱۲ آوریل، ۲۴ نفر از معترضین در مقابل دفتر «موساک فونسکا» در هنگ کنگ تجمع کردند. «موساک فونسکا» بنگاهی حقوقی است که در حال حاضر در مرکز رسوایی «اوراق پاناما» قرار دارد. این دفتر مرموز در طبقۀ چهاردهم یک ساختمان (آدرسی که وب سایت موساک فونسکا اعلام کرده دیگر وجود ندارد)، با شعارهای معترضین به لرزه درآمد: «از ثروتمندان مالیات بگیرید»، «مالیات بر شرکت ها را افزایش دهید».

این اعتراض که از سوی «اقدام سوسیالیستی» (کمیتۀ انترناسیونال کارگری در هنگ کنگ) سازمان یافت، خواهان غیرقانونی کردن بهشت های مالیاتی و اخذ مالیات سنگین از ثروتمندان شد.

اسناد درزکردۀ شرکت «موساک فونسکا»، موسوم به «اوراق پاناما»، پرده از گندیدگی سرمایه داری جهانی برمی دارد. تخصص بنگاه هایی نظیر «موساک فونسکا»، ایجاد شرکت های صوری و جعلی برون مرزی است که به فرار ثروتمندترین یک درصد جهان از پرداخت مالیات و قوانین ملی کمک می کند. دفتر این شرکت در هنگ کنگ، «شلوغ ترین»ترین دفتر آن است، به طوری که مشتریان چینی و هنگ کنگی یک سوم کل مشتریان شرکت در سطح جهان را شکل می دهند.

نزدیک به ۱۱ تریلیون دلار ثروت خصوصی در بهشت های مالیاتی پنهان شده است. سیاستمداران- که بسیاری شان در «اوراق پاناما» افشا شده اند- به ما می گویند که این اقدام «غیرقانونی» نیست؛ ادعایی که باعث خشم مردمی در سراسر جهان شده است.

تخمین زده می شود که فرار مالیاتی شرکت ها، سالانه ۱۰۰ میلیارد دلارِ امریکا برای ملل فقیر جهان هزینه داشته است. تأمین آب سالم و بهسازی برای کلّ دنیا، تنها سالانه ۱۰ میلیارد دلار امریکا هزینه دارد، در حالی که ۱۴ میلیارد دلار می تواند زندگی چهار میلیون کودک آفریقایی را هر سال نجات دهد.

هنگ کنگ خود با تعیین نرخ فوق العاده پایین مالیات بر شرکت ها در سطح تنها ۱۶.۵ درصد (در قیاس با ۳۵ درصد در امریکا) یک بهشت مالیاتی است. اگر هنگ کنگ حتی نرخ بسیار پایین مالیات بر شرکت ها در بریتانیا را که تنها ۲۰ درصد است اتخاذ می کرد، در آن صورت درآمد حکومت طی ۱۲ ماه گذشته می توانست ۲.۶ میلیارد دلار امریکا بیش­تر باشد، رقمی که برای ساخت پنج بیمارستان کفایت می کند.

به علاوه هنگ کنگ معبر اصلی خروج غیرقانونی پول از چین است. طی ۱۵ سال گذشته حدوداً ۴ تریلیون دلار امریکا به صورت قاچاق از سوی این نخبگان شیاد از چین خارج شده است. دیکتاتوری چین دستور به سانسور کامل اخبار اوراق پاناما در رسانه ها داده است، چرا که یافته های این اسناد، با گرفتن انگشت اشاره به سوی رهبران رده بالای رژیم، به لحاظ سیاسی برای حکومت مضر است.

در این اعتراض هم­چنین خواست کنترل و مالکیت عمومی دمکراتیک بر بانک ها- که نام ۵۰۰ مورد از آن ها در اوراق پاناما آمده است- مطرح شد. بانک های بزرگ در زمرۀ نهادهایی هستند که فعالانه به فرار مالیاتی کمک می کنند.

«اتحادیۀ سوسیال دمکرات ها» و رهبری آن، «لیونگ کوآک هانگ» نیز از این اعتراض پشتیبانی کردند.

 

http://chinaworker.info/en/2016/04/13/12430/

امتیازدهی

لينک کوتاه مطلب:

آرام نوبخت

از بنیان‌گذاران «گرایش بلشویک لنینیست‌های ایران» و ساکن انگلستان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 1 =